email επικοινωνία

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4/12/2012

              ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ   4/12/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Σήμερα με αφορμή την επιστολή της εργοδοσίας, την οποία και την παραθέτουμε, στη σημερινή συζήτηση στα γραφεία του σωματείου, η συναδέλφισσα Δανάη Χουτζούμη υπενθύμισε την πάγια και σταθερή θέση μας.
«Τη θέση μου τη γνωρίζεται όλοι πολύ καλά, είναι αυτή που έχει διατυπωθεί το Δεκέμβρη του 2011 αλλά και πιο πριν. Είναι αυτή που διατύπωσα στη συνάντηση μας με την εταιρία στο Intercοntinetal και θέτει το πρόβλημα σε κοινή και ενιαία βάση για όλους τους εργαζόμενους.

 Δεν  διαχωρίζω κανέναν εργαζόμενο, δεν διαρρηγνύω τους εργαζόμενους σε ομάδες και τμήματα. Απαιτούμε τα δεδουλευμένα όλων μας όπως και του Τροχαίου Υλικού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 Ο τρόπος όμως με τον οποίο πορευόμαστε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα δεν έχει κανένα στόχο και δεν θα επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Αφήνουμε ανενόχλητους όλους, εργοδοσία και κυβέρνηση.
Εάν ακολουθούσαμε διαφορετικό πλαίσιο δράσης σύμφωνα με τη δική μας κατατεθειμένη πρόταση σχετικά με τις βάρδιες και τη περιφρούρηση του Ναυπηγείου θα είχαμε αποφύγει τις προστριβές που εμφανίζονται αυτή τη στιγμή και διχοτομούν τους εργαζόμενους. Η πλειοψηφία πρέπει να δει ότι δεν πετυχαίνουμε τίποτα και μέσα από νέα  Γενική Συνέλευση να τεθεί το ερώτημα  τι Ναυπηγείο θέλουμε , ώστε να γίνει πραγματικός αγώνας με στόχευση και προσανατολισμό.»

·         Συνάδελφοι σε αυτούς που προπαγανδίζουν ότι μερικοί δουλεύουν και πρέπει να πληρωθούν  ενώ  οι άλλοι είναι στο σπίτι τους, απαντάμε.

Δικαιούμαστε και διεκδικούμε να πληρωθούμε όλοι – Είμαστε όλοι εργαζόμενοι και δεν έχουμε πάει σπίτια μας με την θέληση μας. Διεκδικούμε να επιστρέψουμε όλοι στη δουλειά μας είμαστε όλοι εργαζόμενοι.

 Απέναντι στους εργοτοπατερίστικους τακτικισμούς τους, που στο όνομα του ρεαλισμού είναι έτοιμοι να δεχτούν ένα Ναυπηγείο κάτεργο με εργαζόμενους που ο ένας θα τρώει τον άλλο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε δράση, καμία σωτηρία δεν θα έρθει ως μάνα εξ ουρανού. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν και όσοι το πιστεύουν θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα:  Υποταγή στον νεοφιλελεύθερο κυνισμό ή προχώρημα για ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Για πόσο ακόμη θα θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση τους με τη λιγότερη χασούρα; Το Ναυπηγείο ανήκει σε όλη τη κοινωνία έχει φτιαχτεί από τα χέρια των εργατών και δεν ανήκει σε κανένα κεφαλαιοκράτη, για να οδηγούμαστε όλοι εμείς στη φτώχεια και στην ανεργία.



 Επιτροπή Αγώνα για την Εργατική Συμμαχία.





Για περαιτέρω ενημέρωση παραθέτουμε την επιστολή της εταιρείας


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;