email επικοινωνία

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ 1/1/2013



1/1/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι και –σσες,

Για ακόμη μια χρονιά οι εργαζόμενοι κάνουμε ποδαρικό στο νέο έτος με εργασιακούς όρους χειρότερους από τον προηγούμενο.

Στο Ναυπηγείο ο ιδιώτης “επενδυτής” ΣΑΦΑ έχει αφήσει εμάς τους εργαζόμενους παντελώς στη τύχη μας, κυριολεκτικά εξαθλιωμένους . Βέβαια είναι κοινή πρακτική κάθε ιδιώτη “επενδυτή” να θυσιάζει τους εργαζόμενους μπρος στη διασφάλιση των υπερκερδών του. Όταν μάλιστα βρίσκει συμμάχους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, το έργο του γίνεται ευκολότερο .

Συνάδελφοι και –σσες,

Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους για το δικό μας μέλλον. Το επίδομα που διεκδικήσαμε ,και  μας δόθηκε ύστερα από τόσους μήνες κοροϊδίας  δεν πρέπει να αποτελέσει στάχτη στα μάτια μας. ΕΜΕΙΣ διεκδικούσαμε επίδομα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . Είναι αδιανόητο να εξαιρούνται οι 160 συνάδελφοί μας του Τροχαίου Υλικού, πόσο μάλλον τη στιγμή που δόθηκε μέσω της Γ.Σ.Ε.Ε.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των προσκείμενων σε αυτούς συνδικαλιστών (οι μάσκες έχουν πλέον πέσει), για το Ναυπηγείο και για εμάς τους εργαζόμενους εμπεριέχουν ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ–ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ–ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ–ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Όλα στο βωμό των κερδών του επιχειρηματία.

Μπροστά στα δεδομένα αυτά και με το τέλος του 3ου τρίμηνου εκ περιτροπής ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους σε μαζική παρουσία στο χώρο του Ναυπηγείου. Ο χώρος δουλειάς μας να γίνει το εφαλτήριο του ΑΓΩΝΑ μας.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ όπου δημοκρατικά και ελεύθερα οι εργαζόμενοι να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας.
Η ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων  βρίσκεται στα δικά τους χέρια και όχι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών και των δικηγορών.

Η μεγάλη καθυστέρηση της πλειοψηφίας του σωματείου να πάρει πρωτοβουλίες υποδηλώνει είτε αδυναμία είτε σκοπιμότητα, σίγουρα σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν απλώς να παραδοθούν τα υποβρύχια αλλά ζητούν
ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματα τους (αφού σήμερα ο Σάφα το έκλεισε).- ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


 Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
για την Εργοστασιακή Επιτροπή
Κούτρας Θεόδωρος
Αναστασιάδης Πέτρος
 για την ‘Εργατική Συμμαχία’
Χουτζούμη Δανάη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;