email επικοινωνία

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία της συναδέλφισσας Δανάης Χουτζούμη στη Γενική μας Συνέλευση στις 25/10/2012.


Πιστεύω πια ότι ο καθένας μας έχει καταλάβει που οδηγήθηκε και που οδηγείται το Ναυπηγείο και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πια για αυταπάτες από κανένα μας.

Οι κυβερνήσεις που πέρασαν όπως και αυτή η τρικομματική  κυβέρνηση είναι υπηρέτες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του και ρίχνουν στην εξαθλίωση την εργατική τάξη. Με τους νόμους τους κατεδάφισαν και θα κατεδαφίσουν σε βάθος χρόνων όλα τα δικαιώματά μας.

Η ανεργία θερίζει, εδώ επέλεξαν την 1 μέρα δουλειάς την εβδομάδα. Και ενώ έχουν περάσει 6 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα. Τα πήγαινε έλα στα Υπουργεία και οι οσφυοκαμψίες και οι δήθεν συζητήσεις και διαβουλεύσεις μας έριξαν στη πείνα.

Για αυτό συνάδελφοι ζητούσαμε Γενική Συνέλευση για να ακουστούν οι απόψεις πλειοψηφιών και μειοψηφιών του Δ.Σ. καθώς και όλες οι απόψεις των συναδέλφων.
Γιατί από την ψήφο σας θα κριθεί το μέλλον το δικό μας , της δουλειάς μας και των οικογενειών μας.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα συνάδελφοι , αλλά ο καθένας από εμάς βλέπει από διαφορετική σκοπιά τη πορεία της ζωής του, σαν άτομο και σαν σύνολο.

Ήρθε η ώρα σήμερα αφού ακούσετε και ακούσουμε, να ψηφίσετε και ότι βγει από τις κάλπες θα γίνει σεβαστό.
ΜΟΝΟ συνάδελφοι προσέξτε μετά από όσα ακούσετε να μην πάρετε στο λαιμό σας όλους τους εργαζόμενους , για τα ατομικά σας οφέλη και μόνο , γιατί συνάδελφοι θα είναι πρόσκαιρα και επίπονα.

Συνάδελφοι σας έχω μιλήσει και κατά το παρελθόν, με ξέρετε και σας ξέρω, έχω τις ίδιες ανάγκες με εσάς και αντιμετωπίζω και εγώ όπως εσείς μεγάλα και πολλά προβλήματα. Όμως συνάδελφοι έχω το θάρρος και την εντιμότητα , τα πιστεύω που έχω μάθει στη ζωή μου, την ιδεολογία μου και την δεοντολογία μου να τη σεβαστώ με όποιο τίμημα. Αυτό ζητάω και από εσάς.

Να μη γίνουμε δηλαδή επαίτες και πένητες. Να μη βρεθούμε έξω από τα σπίτια μας που τα χρωστάμε , να μην καταλήξουμε άστεγοι, να μην μπορούμε να κοιτάξουμε τα ήδη δακρυσμένα μάτια των παιδιών μας.

Συνάδελφοι σας ζητάω να αγωνιστούμε για ένα Ναυπηγείο ΑΝΟΙΧΤΟ με όλες τις δραστηριότητες, με όλους τους εργαζόμενους και με τους 160 , που τους πέταξαν ηθελημένα ‘έξω, νομίζοντας κάποιοι ότι θα κερδίσουν παράταση χρόνου δουλειάς για τους ίδιους.  Δηλαδή ο θάνατος του διπλανού μας η ζωή μας.

Αλλά συνάδελφοι τα ίδια θα πάθουμε και εμείς σήμερα . Και το είδατε και στην ανακοίνωση της εταιρίας , το 1/3 των εργαζομένων στη δουλειά και οι υπόλοιποι κλωτσιά και στο δρόμο στην ανεργία στην εξαθλίωση.
Αλλά και αυτοί που θα είναι μέσα μη νομίσουν ότι το ξεροκόμματο θα τους χορτάσει.

Λοιπόν συνάδελφοι τα πολλά λόγια είναι φτώχια και οι στημένες επαναστάσεις δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, γιατί το σύστημα διαστρεβλώνει τις διεκδικήσεις μας.

Για αυτό σας καλώ :

 Να αγωνιστούμε για την άρση της εκ περιτροπής , την κατάργηση του νόμου 3885 που έκλεισε το εμπορικό τμήμα , νέκρωσε τις δεξαμενές και έβαλε ταφόπλακα σε όλη τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία και Ζώνη και στρατιωτικοποίησε το Ναυπηγείο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο Ενιαίο Φορέα για  Ναυπηγεία  κοινωνικοποιημένα με εργατικό έλεγχο, για Ναυπηγεία που σχεδιάζουν και οργανώνουν τη παραγωγική τους διαδικασία με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.
Τέρμα πια στις επαναλαμβανόμενες χρεοκοπημένες ιδιωτικοποιήσεις που λεηλατούν τα Ναυπηγεία αλλά και κάθε φορολογούμενο πολίτη.

Και μην μας πουν ότι  αυτά σήμερα δεν γίνονται , γιατί αυτοί που τα λένε εξυπηρετούν  τα συμφέροντα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων .

Να καθίσουν λοιπόν οι κυβερνώντας μέσα από τη δική μας απαίτηση  να βρουν λύση αν θέλουν ανάπτυξη και όχι μόνο στα λόγια. Αλλά από τη στιγμή που εκτελούν εντολές για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας , αυτές δεν είναι κυβερνήσεις για το λαό και πρέπει να ανατραπούν

Λοιπόν συνάδελφοι συνεχίζουμε με ένταση τους αγώνες , Θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια ή θα δεχτούμε  την εξαθλίωση μας;

Ψηφίζουμε για να είμαστε ενωμένοι , δυνατοί για τους αγώνες μας , για να μη δούμε συναδέλφους να πετιούνται έξω από τα Ναυπηγεία. Για να μη γίνεται και χρησιμοποιηθείτε εσείς ως εκπρόσωποι του εργοδότη . Ο νοών νοείτω

Και στη προπαγάνδα ορισμένων που λένε ότι θέλω να κλείσω το Ναυπηγείο τους απαντώ:

Τα Ναυπηγεία είναι ήδη κλειστά και απονεκρωμένα και το ξέρουν πολλοί καλά αυτοί που κατηγορούν. Τους  λέω όπως τους  έλεγα να αλλάξουν ρότα , αν τους έχει μείνει συνδικαλιστική  δεοντολογία.
Γιατί τα Ναυπηγεία τα έκλεισαν οι δικές τους επιλογές που τόσα χρόνια χειροκροτούσαν και συνομιλούσαν με τους εργοδότες στα τραπέζια του διαλόγου για εργασιακή ειρήνη αλλά εις βάρος των εργαζόμενων. Και αντί  να απολογούνται για αυτό κοιτάνε πως θα σωθούν συνδικαλιστικά και πάλι.

Θα δεχτείτε λοιπόν συνάδελφοι να πατήσετε στα πτώματα των συναδέλφων για να σωθείτε  οι ίδιοι όπως έγινε στα Τρένα;

Αυτό όμως συνάδελφοι λέγεται κανιβαλισμός.
Θα το επιτρέψουμε;

Για αυτό λοιπόν η εργοδοσία εκτελεί τους νόμους. Εμείς λέμε κατάργηση ,να μη περάσει κανένας νόμος που γυρίζει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα.

Είναι χρέος μας να το αποτρέψουμε

Για αυτό παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και οργανώνουμε την εργατική αντεπίθεσή μας με τους συναδέλφους όλου του κλάδου και  :


  • Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει θέση, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ, να το λειτουργήσει με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματα τους (αφού σήμερα ο Σάφα το έκλεισε).
  • Κλείνουμε τις πύλες. Περιφρουρούμε το ναυπηγείο. Δεν επιτρέπουμε καμία εκποίηση.
  • Φραγμός σε κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό, ανεξάρτητα από το πώς ονομάζεται. Καθημερινές κινητοποιήσεις στα αρμόδια Υπουργεία.
  • Βάζουμε τέλος σε οποιονδήποτε σχεδιασμό για απολύσεις .
  • Απορρίπτουμε την παρουσία κάθε ΙΔΙΩΤΗ (Οι Ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα).
  • Εκλογή Επιτροπής Αγώνα από την Γ.Σ. που θα υλοποιεί και θα συντονίζει τις αποφάσεις της Γ.Σ. μαζί με το Δ.Σ. του Σωματείου μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;