email επικοινωνία

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ 5/04/2013

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ  5/04/2013


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι,
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, όλα τα μέλη του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ και τους συναδέλφους μας από τα Τρένα που πρώτοι χτυπήθηκαν με τα τερτίπια της εργοδοσίας αλλά και από την καιροσκοπική συνδικαλιστική πολιτική της γραφειοκρατικής και εργατοπατερικής ηγεσίας της πλειοψηφίας της ΤΡΙΑΙΝΑΣ, να συμμετέχουν ενεργά και αποφασιστικά στην Γενική μας Συνέλευση την Δευτέρα 8 Απρίλη.

Από την πρώτη στιγμή, συνάδελφοι, πιστεύαμε ότι το χτύπημα στα Τρένα έπρεπε να μεταφραστεί και να διαχυθεί σε όλο το Ναυπηγείο γιατί το κέντρο δεν ήταν το Τρένα.

Το κέντρο ήταν το τελικό χτύπημα σε όλους τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά αλλά και κατ’ επέκταση και σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλη την καταπιεζόμενη εργαζόμενη και φτωχή κοινωνία. Που ενώ είχαμε εκτός από τους απλήρωτους στα Τρένα συναδέλφους  από το 2009!!! και ενώ, ταυτόχρονα έμπαιναν καθημερινά στην ανεργία και στην φτώχια εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες,  η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στο Ναυπηγείο κολλημένη στα αστικά κόμματα πίστευε και πιστεύει ότι παρακαλετά και υποχωρητικά ότι την λύση την έχει ο Υπουργός στα... χέρια του και κάθε λογής δικαιολογίες για να αποσυντονίσει να αποθαρρύνει και να απογοητεύσει την μαχητικότητα των εργατών όπως έκανε και με τα Τρένα.

 Συνάδελφοι,
Από μία σύντομη αναδρομή των αμέτρητων ανακοινώσεων της πλειοψηφίας της Τρίαινας τα τελευταία χρόνια μετράμε συνεχόμενες όχι μόνο ήττες αλλά και το σύνολο των εργαζομένων εισπράττει μία πολιτική που αποσκοπεί στην απάθεια, στην μοιρολατρία, καλλιεργεί την αδυναμία των εργατών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Tο ίδιο πράγμα καλλιεργούσαν και με τα Τρένα, τρέχοντας από παρατρεχάμενο σε παρατρεχάμενο με αδιάκοπα σουλάτσα στα Υπουργεία. Φυσικά, έτσι όπως είναι εκπαιδευμένοι δεν είχαν καμιά διάθεση να οργανώσουν ένα Ενιαίο Μέτωπο Εργατικής Ταξικής Πάλης με τις αστείρευτες δυνάμεις που διαθέτει η συνολική μας δύναμη, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου και όλοι οι εργαζόμενοι της Ναυπηγικής Βιομηχανίας –Ζώνης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απογοητευτούν και να νιώθουν αδύναμοι, δηλαδή αυτό που για την κοινωνία κάνει κατά γράμμα το αστικό κυβερνητικό μέτωπο.

·          Θέλετε να θυμηθούμε το αλησμόνητο και αδιαπραγμάτευτο  που υπογράφανε στις ανακοινώσεις της Τρίαινας για τις 4 δραστηριότητες του Ναυπηγείου; 
·          Μήπως να θυμηθούμε το Τροχαίο Υλικό και τις αλησμόνητες κόκκινες γραμμές τις πλειοψηφίας της Τρίαινας  και που καταλήξαμε;
·           Να δούμε τον τομέα των επισκευών; και όλου του εμπορικού;
·           Πως αντιμετώπισαν τους συναδέλφους που θα έφευγαν με σύνταξη;
·            Αλλά πάνω από όλα το μόνο που ένοιαζε την πλειοψηφία της Τρίαινας ήταν «ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ» !!!!!!!.
Το να παλεύουμε σημαίνει αδιάκοπος αγώνας από την βάση των εργαζομένων και όχι κονκλάβια να αποφασίζουν  και να μας σερβίρουν αποφάσεις.  Όπως παρουσιάζει η πλειοψηφία την πρόταση του Ενιαίου Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας με ιδιώτη αλλά όποτε δυσκολεύονταν… βάζανε και το δημόσιο.
 Πότε έγινε καθαρό τι είναι αυτή η πρόταση  ή πότε ψηφίστηκαν από Γενικές Συνελεύσεις προτάσεις  για το τι βιομηχανία θέλει ο εργάτης; Φτάνει μόνο να μην ξεχνάμε εμείς οι εργαζόμενοι ότι τα εργοστάσια όπως και το ίδιο  το Ναυπηγείο είναι φτιαγμένο από τα χέρια των εργατών του, ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία και με κανένα νόμο δεν είναι κτήμα αυτών που το εκμεταλλεύτηκαν και τώρα το οδηγούν στην διάλυση προς χάριν των μεγάλων αφεντικών της Ευρώπης.

Και δείτε συνάδελφοι που καταντήσαμε, όχι μόνο εμείς συνάδελφοι, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης που τόσο περιφρονητικά η ηγεσίας της πλειοψηφίας της ΤΡΙΑΙΝΑΣ αντιμετώπιζε το πρόβλημα, πιστεύοντας ότι δεν θα την αγγίξει. Ένα συνδικάτο πρέπει να είναι όχι μόνο μπροστά στους αγώνες αλλά και να μπαίνει αντίβαρο και υπερασπιστής με την πολιτική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  προς όφελος όλης καταπιεζόμενης κοινωνίας.
 Εμείς καλούμε όλες τις τάσεις και τις παρατάξεις του Ναυπηγείου, καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν τους δεσμούς και τις αυταπάτες που έχουν με τα αστικά κόμματα και να παλέψουμε με ένα οργανωμένο Ενιαίο Ταξικό σχέδιο για την Ναυπηγική Βιομηχανία για ένα  ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΟΡΈΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ  με εργατικό έλεγχο.

·         ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ – ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

·         ΜΑΖΙΚΗ - ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


·         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ – ΜΕ ΑΠΛΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ - ΔΡΑΣΕΩΝ.


·         ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

·         ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
Συνάδελφοι,
Στην Γενική Συνέλευση η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  και η Επιτροπή αγώνα για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα έχουν κοινό πλαίσιο.

Επιτροπή Αγώνα για την Εργατική Συμμαχία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;